DUURZAAM

ONZE MISSIE

Het is onze missie alle scholieren, studenten en professionals de meest innovatieve middelen te bieden met de garantie dat wij voortdurend streven naar een minimale impact op het milieu.

 

Oxford Protégeons la forêt

Door samen te werken, beschermen we niet alleen het bos, maar ook de leefomgeving

Duurzaam bosbeheer

Bij Oxford geven we u een garantie op het gebied van duurzaam bosbeheer. Als producent hebben wij hebben onszelf ertoe verplicht papier te gebruiken dat voor 100% afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen en verantwoorde FSC® of PEFCTM gecertificeerde of gerecyclede bronnen.

Het eerste merk in Europa met het EU Ecolabel

In 2014 werd Oxford het eerste merk van notitieproducten in Europa dat gecertificeerd werd met het EU Ecolabel. Dit garandeert een vermindering van de milieu-impact gedurende de hele levenscyclus van het product, d.w.z. van duurzaam bosbeheer tot het einde van de levensduur van het product na gebruik.

Oxford Economie Circulaire

 

Wij strijden tegen verspilling van hulpbronnen

In Oxford volgen we de principes van de circulaire economie door het beheer van hernieuwbare hulpbronnen te controleren en door recyclebare producten te vervaardigen om afval te verminderen. Bijvoorbeeld:

Minder dan 10% van de materialen die worden gebruikt voor de productie van onze notitieboeken zijn niet-hernieuwbaar.
• Wij produceren onze producten  voornamelijk in Europa.
• We recyclen 100% van ons productieafval, papier and plastic.
• Wij gebruiken geen plastic voor eenmalig gebruik in onze producten. Al onze producten zijn ontworpen om meerdere keren te worden gebruikt.
Oxford recycler pour garantir une deuxième vie

 

Door onze producten te recyclen, krijgen ze een tweede leven

Oxford is het enige merk dat garandeert dat zijn notitieboeken met het EU Ecolabel écht recyclebaar zijn en het productieproces van gerecycled papier niet verstoren. Oxford voert jaarlijks laboratoriumtests uit volgens de criteria voor recyclebaarheid van het EU Ecolabel.
Tenslotte bevorderen we een tweede leven voor onze producten. Bijvoorbeeld: 
• Ons Touareg assortiment geeft karton een tweede leven wanneer het door de gebruikers wordt gerecycled
We gebruiken ook afval om nieuwe producten te maken, zoals met de 2nd life elastomappen. Deze mappen uit gerecycled polypropyleen is gemaakt van gerecycled productieafval. 
Oxford Bannir les produits toxiques

Wij gebruiken geen giftige stoffen

Wij vervangen alle giftige chemicaliën in onze inkt, coatings en lijm.

• Al onze kunststoffen zijn gegarandeerd vrij van gevaarlijke stoffen, zoals bepaald door de Europese REACH-verordening. Bovendien gebruiken wij geen gevaarlijke ftalaten en zware metalen in onze producten.

Oxford Réduire l'empreinte carbone

 

 

Wij dragen bij aan een kleinere carbon footprint

Uit de levenscyclusanalyse* van een Oxford notitieboek blijkt dat 80% van de CO2-uitstoot afkomstig is van de fabricage van het schrijfpapier.

Deze CO2-uitstoot is verminderd door gebruik te maken van de beste technische oplossingen die vandaag beschikbaar zijn.

De strenge criteria van het EU Ecolabel garanderen deze vermindering van broeikasgassen. Daarom gebruikt Oxford papier met het EU Ecolabel.

* Gegevens berekend in 2012 op basis van een studie uitgevoerd door Hamelin en ondersteund door PWC

Oxford Certifications

 

 

Onze voortdurende verbetering in prestatie is gecertificeerd

Onze voortdurende verbetering in prestaties is gecertificeerd. Naast de ecolabels hebben we in 2016 een drievoudige certificering behaald: ISO 9001 voor kwaliteit, ISO 14001 voor het milieu, ISO 45001 voor gezondheid en veiligheid op het werk.
Sommige van onze fabrieken hebben ook de ISO 50001-certificering voor energiebeheer. Onze productiesites en magazijnen verbeteren hun impact op het milieu, verminderen de gezondheids- en veiligheidsrisico's voor hun werknemers en zorgen er tegelijk voor dat u kwaliteitsproducten ontvangt.
Oxford Responsabilité sociétale

Onze sociale verantwoordelijkheid

• Sinds 2015 verplichten wij onze leveranciers buiten Europa zich te laten auditen volgens de SMETA-norm inzake werknemersrechten, gezondheid en veiligheid, milieu en bedrijfsethiek. Onze auditrapporten zijn ook beschikbaar voor onze klanten in de internationale SEDEX-databank.
• We hebben in 2018 ook 'Project Zero' gelanceerd om onze gezondheids- en veiligheidseisen voor onze werknemers aanzienlijk te verhogen.
• In Oxford steunen we eerder lokale initiatieven in elk land dan initiatieven op internationale schaal. Voorbeelden hiervan zijn het St. Nicholas project in Duitsland, The Climb of Life in het Verenigd Koninkrijk en Fundació per la Creativació in Spanje.